Kategorier
Privatøkonomi Sparing

Hvorfor jeg aldri har satt opp et budsjett?

Vil din privatøkonomi klare seg uten et budsjett? Definitivt!

Hvorfor jeg aldri har satt opp et budsjett for min privatøkonomi?

Occam’s razor: When there are multiple solutions to a problem, choose the simplest one.

Vi nærmer oss den tiden på året hvor mediene kommer til å skrive side opp og side ned om personlig økonomi og hvordan man kan bruke det nye året til å få kontroll på egen økonomi. Som tidligere år, så vil de fleste økonomiekspertene anbefale at du setter opp et budsjett for familieøkonomien. Gjett hva? Jeg har aldri satt opp et budsjett i hele mitt liv.

Tro meg, jeg har prøvd, men bestandig gitt opp fordi det å sette opp et budsjett for privatøkonomien er så ufattelig kjedelig – i alle fall for meg. Men det å ikke ha et budsjett betyr jo ikke at jeg ikke har kontroll på min personlig økonomi. Jeg bruker bare en annen tilnærming, og under har jeg delt min metode:

Definer din egen sparerate

Jeg har tidligere skrevet om sparerate, uavhengig av om din sparerate er 1 eller 50%, så er det viktig at du bestemmer deg for et tall og holder deg til det. Tar jeg utgangspunkt i min egen sparerate så er den på 26,6%. Noe som betyr at jeg hver måned skal spare minimum 26,6% av min nettolønn.

På lønningsdagen

På lønningsdagen så overfører jeg automatisk 26,6% av min lønn til en sparekonto i en annen bank enn der hvor jeg får utbetalt min lønn – That’s it! Når lønnen kommer inn på kontoen så velger jeg å betale til meg selv først. Jeg har brukt denne metoden i godt over 15 år nå, og den fungerer for meg.

Er du på Twitter? Legg meg gjerne til: @aksjerogfond

Hvorfor jeg aldri har satt opp et budsjett?

Legg inn en kommentar