Kategorier
Privatøkonomi

Hvordan bli millionær med rentes rente-effekten?

Med rentes rente-effekt blir du millionær over tid.

Drømmer du om å bli millionær?

Er sparekontoen tom, men du drømmer fortsatt om å bli millionær? Fortvil ikke, det er fullt mulig, takket være, rentes rente-effekten og en aksjesparekonto.

Om du er på jakt etter en rask måte å bli millionær på så kan du allerede nå avslutte denne artikkelen. Men om du velger å lese videre så kan jeg garantere deg at dersom du følger metoden jeg beskriver i denne artikkelen, så vil du over tid, sitte igjen med minst en million kroner på kontoen din.

Hva skal til for at du skal bli en millionær?

Veldig lite egentlig! Om du klarer å investere 1000 Kr hver måned i en indeksfond på din aksjesparekonto, så vil du i løpet av 27 år og 7 måneder sitte igjen med en million kroner på kontoen, takket være rentes rente-effekten.

Så enkelt, men så vanskelig for de fleste!

Hva er rentes rente-effekten?

Compound interest is the 8th wonder of the world. He who understands it, earns it; he who doesn’t, pays it – Albert Einstein

Rentes rente-effekten er hovedgrunnen til at langsiktig sparing lønner seg. Den fungerer slik at for hvert år som går, så vil dine opptjente renter legges på toppen av den opprinnelige investeringen. Med andre ord, du får rente både på den opprinnelige investeringen din og rentene du har fått tidligere, derav navnet – rentes-rente. Så alt du trenger å gjøre er å sette av en fast sum i måneden, og finne en investeringsform som gir deg høyest mulig rente over tid.

Men hvilken investeringsform gir deg høyest mulig rente over tid?

Grafen under representerer hovedindeksen på Oslo børs, og viser historikken fra januar 1997 og frem til i dag. På 23 år har hovedindeksen i gjennomsnitt vokst med 10,59%.

Oversikt over hovedindeksen på Oslo børs fra 1997-2020

Hvordan rentes rente-effekten påvirker sparepengene dine?

La oss nå anta at du begynner å investere 1000 Kr fast hver måned i en indeksfond som speiler hovedindeksen på Oslo Børs. La oss også anta at indeksen i fremtiden kun vil vokse 7% årlig, istedenfor den historiske veksten på 10,59%.

Dersom du begynner å investere 1000 kr hver måned så vil du sitte igjen med en million kroner om 27 år og 7 måneder.

Rentes rente-effekten som viser hvordan 1000 kr vokser over tid.

1000 kroner i måneden burde være et overkommelig beløp for de fleste som har kontroll på sin privatøkonomi.

La oss nå anta at du klarer å sette av 2000 Kr hver måned til investeringer. Da vil det kun ta deg 19 år og 7 måneder før du har en million kroner.

Rentes rente-effekten som viser hvordan 2000 kr vokser over tid.

Men hva hvis du øker investeringsbeløpet ditt til 3000 Kr i måneden? Da vil det ta 15 år og 6 måneder til du har spart opp din første million.

Rentes rente-effekten som viser hvordan 3000 kr vokser over tid.

Og til slutt, la oss anta at du virkelig er god til å spare og investerer 10 000 Kr hver måned. Da vil du klare å oppnå millionbeløpet i løpet av 6 år og 8 måneder.

Rentes rente-effekten som viser hvordan 10000 kr vokser over tid.

Har du det som skal til?

Det er gøy å sitte å leke med tall og drømme seg bort i millionærenes verden. Men har du det som skal til for å lykkes? Det handler i bunn og grunn om din vilje og innsats og om du klarer å ha en høy nok sparerate. Så enkelt, men likevel så vanskelig.

Er du på Twitter? Legg meg gjerne til: @aksjerogfond

Legg inn en kommentar